Historia

Lamor, lyhenne sanoista Larsen Marine Oil Recovery, on vuonna 1982 Suomessa perustettu perheyhtiö, joka tarjoaa asiantuntemusta ja ratkaisuja ympäristön ja ekosysteemien suojaamiseen.

Toimintamme alkuvaiheessa harjoitimme öljyvuotojen puhdistamiseen liittyvän kaluston myyntiä, mutta sittemmin yhtiömme laajasti testatut teknologiat ja öljyntorjuntaosaaminen ovat laajentuneet öljyntorjunnan lisäksi jätteenkäsittelyyn (sisältäen maaperän kunnostus- ja puhdistusliiketoiminnan) ja vedenkäsittelyyn liittyviin kokonaisvaltaisiin ympäristöratkaisuihin.

1982

Böge ja Bent Larsen perustivat Larsen Marinen. Yhtiön toiminta keskittyi öljyntorjuntaan.

1994

Yhtiö laajensi toimintaansa Venäjän markkinoille.

2007

Yhtiö aloitti palveluliiketoiminnan ja palveluita tuottava Clean Globe International perustettiin yhteistyökumppaneiden kanssa. Lamorin maailmanlaajuinen kumppaniverkosto alkoi kasvaa.

2010

Deepwater Horizon -onnettomuus (Meksikonlahden öljyonnettomuus), jonne Lamor toimitti 70 prosenttia onnettomuuden puhdistamisessa käytetyistä laitteista.

2012

Tesi ja Ilmarinen sijoittivat Lamoriin. Palveluliiketoiminta Clean Globe International yhdistettiin Lamoriin. Yhtiö aloitti jätteenkäsittelypalveluiden tarjoamisen.

2015

Yhtiö osti Corena Groupin laajentaakseen palvelutoimintaansa Latinalaisessa Amerikassa. Yhtiö aloitti vedenkäsittelypalveluiden tarjoamisen ja jätteenkäsittelypalvelujen merkitys alkoi kasvaa.

2020

Lisenssisopimus Harbo Technologiesin kanssa öljyvahingon nopean öljyntorjuntaratkaisun maailmanlaajuisen lanseerauksen mahdollistamiseksi. Yhtiö aloitti vedenkäsittelypalveluiden tarjoamisen.

2021

Lamor solmi ensimmäisen pitkäaikaisen ja suuren volyymin ympäristöpalveluita koskevan sopimuksen.